Investor Relations

Svenska Nyttobostäder avyttrar byggrätt i Jarlaberg, Nacka kommun, till Einar Mattsson

16 maj 2024, 08:30
Icke-regulatoriskt

Stockholm den 16 maj 2024

Svenska Nyttobostäder AB har sålt en byggrätt i Jarlaberg till Einar Mattsson. Tillträde och betalning skedde i slutet av april 2024 och är en del av bolagets strategi att optimera sin fastighetsportfölj och stärka sin finansiella ställning. Affären gjordes i nivå med bokfört värde.

Byggrätten är belägen i Jarlaberg, Nacka kommun, och har potential för att bli ett attraktivt bostadsprojekt som nu kommer att utvecklas av Einar Mattsson. Einar Mattsson planerar att uppföra ett kvarter bestående av cirka 50-55 bostäder.

-Genom att avyttra denna byggrätt stärker vi bolagets likviditet och justerar vår portfölj för att bättre överensstämma med vår långsiktiga strategi. Avyttringen är ytterligare ett bevis på bolagets anpassningsförmåga och ständiga utvärdering av fastighetsinnehavet för att på bästa sätt skapa värde för aktieägarna, säger Fredrik Arpe, tf VD på Svenska Nyttobostäder.

För ytterligare information, kontakta:
Fredrik Arpe, tf VD
fredrik.arpe@nyttobostader.se


Om Svenska Nyttobostäder

Svenska Nyttobostäder utvecklar, äger och förvaltar fastigheter med nyproducerade och kvadratsmarta lägenheter i Stockholm. Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ).

Dela sidan

IR-kontakt

Fredrik Arpe, tf VD

Missa inga nyheter


Här kan du läsa om vår integritetspolicy.

Dela sidan

Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor (cookies)